About 3

Tentang kami

Ada orang pernah kata, “Saya lebih rela memiliki sedikit dan melihat dunia, dari memiliki dunia dan hanya melihat sedikit.”

Inilah yang mendorong kami memulakan Bagasi.my sebab kami tahu ramai yang suka mengembara seperti kami, nak keluar dan meneroka dunia, tapi tak tahu di mana nak mula.

Di Bagasi.my, kami percaya tiada benda yang lebih membuka mata dari pergi ke tempat yang tak pernah dilawati.

Dengan mengembara, kita akan dapat pandangan dari sudut berbeza, berjumpa orang yang berbeza, dan membuat perkara luar biasa; semuanya untuk memperbanyak pengalaman hidup. 

Mungkin juga ianya menakutkan bagi sesetengah orang untuk ke tempat yang tak diketahui, jadi kami bersedia untuk memudahkan urusan. 

Kerja kami sememangnya lebih kepada memberi ulasan dan cadangan, tapi kami juga berharap agar semua keluar dari zon selesa dan melihat dunia, di samping mendapat perspektif yang baru dan mengagumkan.

…sebab hidup ini bukan dinilai dengan seberapa banyak udara yang dihirup, tetapi dengan momen-momen yang membuatkan kita teruja.

Kami ialah sekumpulan anak muda Malaysia yang bertenaga dan suka mengembara ke merata tempat dan berkongsi pengalaman pengembaraan kami.

Kami cintakan negara kami, dan kami rasa pelancongan dalam Malaysia kurang dihargai walaupun terdapat pelbagai yang negara indah ini dapat tawarkan! Terokailah negeri-negeri yang belum pernah anda lawati, anda pasti akan teruja. 😉

Mestilah kerana kami sukakan mengembara! Kami ni jenis yang tak boleh duduk diam dan tak berbuat apa-apa, jadi kami ingin mencari dan memberi idea kepada anda yang suka mengembara seperti kami juga!